Stor fisk bryr seg ikke om overtenking ved stikka. // Foto: Joakim Andreassen

Glem hypen – her er en vårflue du faktisk trenger

Store vårflueklekkinger kan generere frustrasjon og unødvendig problematisering ved bindestikka. Men noen ganger er det greit å ikke overtenke.

Det er helt enormt hvor mange kreative fluemønstre som dukker opp i kategorien vårfluer og vårfluepupper for tiden. Makan til hype innen imitasjonsfluebinding kan jeg ikke huske å ha sett.

Også blant fluebindere med fokus på funksjonalitet florerer det av forskjellige mønstre. Kanskje er det ikke så rart med over 200 arter vårfluer i Norge og 220 i Sverige, og stor variasjon dem imellom både i størrelse, farge, klekketidspunkt og adferd i forbindelse med klekking. Felles for mange av artene, er at ørreten kan gå helt av hengslene ved gode klekkinger.

Her vil jeg derimot presentere en enkel imitasjon av voksen vårflue, som er grei å binde også i små størrelser. Garantert fri for UV-lim, skjøre følehorn, og bøying av individuelle hjortehår.

Ikke den vakingen man kanskje forbinder med vårfluer

...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.