Foto: Sjöberg & Mjöberg Productions

Glassklart fra Slovenia

Slowmotion og dronebilder fra vakre elver. Man har på mange måter sett det før, men på denne tiden av året skader det vel ikke å se det igjen?

Slovenia har i de siste årene etablert seg som en stabil tidligfiskeplass (sesongen starter 1. april), og det har for mange blitt et fast reisemål når målet er å tjuvstarte sesongen. Landet er uten tvil vakkert, og i tillegg til å huse enorme mengder bitevillig regnbue (aka svartelistet fjøsfisk), så er det også et av svært få steder man finner den myteomspunnede marble-ørreten.

Rolf Nylinder er en av dem som har laget en meget bra film derfra tidligere, og i fjor laget også spanjolen en kul snutt om sin «kjærlighetsferie» (aka fluefisketur med dama bak kamera).

Henrik Wallberg er en av guidene i det svenske Scandi Fly Guides, som har arrangert fiskereiser til Norge og Slovenia i noen år nå. Guiden er vandt med krevende og hardt arbeid, men passer alltid på å legge inn en uke ekstra sånn at han får fiske selv i tillegg.

thesloveniansessions_05_opstrms
Malerisk stemning. // Foto: Sjöberg & Mjöberg Productions

– Denne gangen valgte jeg å ta med to som har guidet for oss tidligere. Joel Gustafsson og Ludvig Clarmo skulle få besøke Sloveina for første gang, forteller Henrik Wallberg i Scandi Fly Guides.

De flinke filmskaperne Markus Sjöberg & Mats Mjöberg er gode venner av Wallberg og co, og ble med på turen. Vi har allerede omtalt disse på Oppstrøms-pagen i forbindelse med deres film fra Norge.

Sjöberg & Mjöbergs mål er å lage god fiskeunderholdning, samtidig som det er nytt og forhåpentligvis litt annerledes, sier Wallberg.

Vi synes kaaanskje ikke at «fluefiskemusikkvideo» er nytt og annerledes, men at Sjöberg og Mjöberg kan sine saker hva angår det tekniske er det liten tvil om. Det er altså fullt mulig å nyte 7 minutt og 30 sekund med Slovenia når både elv og bildemateriale er så glassklart og skarpt som her!

nb_NO