Foto: beartooth.com

Gjør mobilen din til walkie-talkie

Har du vært i fjellet uten dekning og hatt behov for å fortelle kompisen som er ved nabovannet at gigantørreten vaker på godplassen? Nå blir det mulig med smarttelefonen.

Helt uten wifi-tilkobling blir gjør Beartooth-enheten at mobilen din forvandles til en walkie-talkie som du både kan ringe, tekste og lade telefonen med.

Systemet bruker et radiosignal til å sende kommunikasjon mellom ulike enheter. I tillegg kobler enheten seg til telefonens GPS-chip slik at man finner den eksakte lokasjonen til alle i nettverket på et kart. Man må på forhånd laste ned kart (som har en oppløsning på 24k), men disse er gratis og skal være detaljerte nok til å vise høydekurver. Beartooth har en rekkevidde på 3,2 kilometer.

– Både en-til-en og konferansesamtaler blir mulig med Beartooth, sier administrerende direktør og grunnlegger Michael Monaghan.

Saken fortsetter under bildet.

beartooth_opstrms
Foto: beartooth.com

Monaghan og hans medgrunnlegger Kevin Ames fikk ideen til Beartooth mens de stod på ski, men håper at folk vil ta systemet i bruk under en rekke andre aktiviteter, i tillegg til generell kommunikasjon i land der det ikke finnes verken wifi eller mobilnett. Beartooth kan også brukes i overfylte urbane nettverk (som feks når nettet får kjørt seg på nyttårsaften), eller under naturkatastrofer (perfekt for doomsday-preppers altså).

Det eneste minuset er kanskje prisen. Et par vil nemlig koste $400 (ca. 3500,- NOK), så fremt man ikke benytter seg av spesialtilbudet på $250 (ca. 2200,- NOK) som gjelder for de neste 30 dagene frem til selve produksjonen settes i gang.

Så, leveringstid? Du rekker nok dessverre ikke å få denne i hus før sesongen, da det første partiet blir sendt til kunder først mot slutten av 2016. Men det kan jo fort tenke seg at Bearfooth blir det soleklare trendproduktet for «ekspedisjonsfluefiskeren» i 2017.

Specs:

  • 6cm x 10cm x 1,2cm
  • 128gram
  • 3000 mAh Li-ion-batteri
  • USB Type-C ladeinngang
  • Sub 1-GHz «license free bands»
  • Fungerer med iOS og Android-telefoner

Mer info og (passelig cheesy, amerikansk videopresentasjon) her.

nb_NO