Fuck fluefiske
Kaster. Gråter. Ryker. Og reiser. // Foto: Joakim Andreassen

Fuck fluefiske

Hvorfor måtte jeg velge meg verdens mest frustrerende hobby?

Fluefiske er noe man gjør til en livsstil, en identitet. Et absurd verktøy for å kunne forsvare idiotisk bruk av tid og penger. Hvorfor kunne jeg ikke valgt meg golf? Eller akvarellmaling? Sykling? Eller… slukfiske?

Aldri slik man tror

Tenk deg en hobby som lever opp til navnet hver gang. Golf! Golf heter golf, fordi du spiller golf når du bedriver hobbyen. Hele tiden. Fluefiske heter fluefiske selv om du stort sett gjør andre ting. Binder. Knyter. Knoter. Kaster. Gråter. Ryker. Og reiser.

Hva med sykkel? Jeg har faktisk eid en landeveissykkel. Og masse trange klær. Lett påvirkelig som jeg var, klarte jeg ikke motstå Dag Otto og Kaggestad på TV2. De hypnotiserte meg med laktatverdier, gamle franske slott og snakk om hvor godt denne etappen passer for Thor. Jeg måtte ut å praktisere.

Sykling er slitsomt og tidkrevende. Men hver gang du har syklet, har du gjort akkurat det du hadde tenkt. Det kan ha gått tregere enn du ønsket, motbakkene kan ha vært lengre enn du husket, men sykle ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.