Fra bajere i Køben til 30 kilometer med uvisshet

Våre danske venner lanserer miniserie om oppturer og nedturer i den svenske fjellheimen. Her er den første episoden.

Danskene i Fin Followers har vært i svensk Lappland og fisket flere ganger. Men ved konsum av «nogle bajere» under en mørk aften i København fikk de et hawt tips av den svenske lakselorden Patrik Daugaard, som vi antar var i den danske hovedstaden på forretningsreise.

De fleste vet at det å drikke for meget med øl i selskap med fluefiskere på forretningsreise ikke nødvendigvis er synonymt med verken kredibilitet eller fremtidig suksess, men de danske drenge fikk trua.

Åtte dager med kamera og fluestenger

– Dette var en elv vi ikke hadde vært i tidligere, forteller Johan Bjerg til Oppstrøms.

Planleggingen startet for fullt, og det skulle både fiskes og filmes i løpet av de åtte dagene som skulle tilbringes i den svenske fjellheimen.

Alle foto: Johan Bjerg

– Det var virkelig store planer. Men slik alle andre som har prøvd å lage fiskefilm vet, så går det aldri som man forventer, sier Bjerg.

Kilometervis med ukjent elv

Lord Daugaard hadde bare erfaring med et bestemt strekke i den aktuelle elven, og danskene startet fisket sitt hele 30 kilometer oppstrøms dette området.

– Alt annet i elven var ukjent territorie, og hvordan ekspedisjonen i fjellet gikk kan man se i de fire episodene vi har klippet etter returen, sier Bjerg, og legger til at episodene går i flere ulike retninger.

– Dette gjenspeiler også på mange måter turen, da det er et faktum at det gikk opp og ned flere ganger i løpet av de åtte dagene.

Her er første episode!

nb_NO