FPL: Oppstrøms-liga 2022 og en prat med fjorårets vinnere

Tradisjonen lever videre uansett om folk med professor Humlesnurr-skjegg og bambusstang synes fotball suger. Her er det du trenger å vite for å melde deg på årets Oppstrøms-liga.

Det er snart tid for fluefiskesesong-antiklimaks og Premier League tilbake på firkanten. Dermed er det selvsagt også duket for tredje år med Oppstrøms-liga i FPL.

Oppstrøms-liga Fantasy Premier League Tore Strømstad
Tore Strømstad liker stor ørret bedre enn en førsteplass i Oppstrøms-FPL, såvidt. // Foto: Privat

Som tidligere år er det også denne gang et deilig premiebord, og her finner du informasjon om årets konkurranse samtidig som du stifter et lite bekjentskap med fjorårets vinnere.

Vinneren av «vandrepokal»

Det første året vi arrangerte Oppstrøms-liga i FPL var det ingen vinnere som meldte seg, og dermed gikk premiene videre til året etter. Da var responsen heldigvis bedre, og seieren gikk til Tore Strømstad.

Til tross for en vanvittig høy poengsum var hans tilnærming til spillet enkel.

– Hovedstrategien var å stole mer på egen magefølelse. Jeg brukte mye tid på å se de fleste kamper for å gjøre opp en egen mening om de aktuelle spillerene. Alltid cappe Salah mot United er også et godt knep, forteller Strømstad.

Son Heung-min var spilleren som bar FPL-laget hans mot slutten av sesongen.

– Jeg kårer han til årets spiller for mitt lag.

Strømstad synes det er vanskelig å si hvor mye tid som går til FPL, siden han ser masse PL uavhengig av om han spiller.

Oppstrøms-liga Fantasy Premier League Simen Aasum
Aasum ikledd fjorårets andrepremie. Høyst casual. // Foto: Privat

– Det blir noen timer grubling hver uke, sier han, og påpeker at selv om han synes det er stor stas å vinne Oppstrøms-ligaen, så vil alltid stor ørret trumfe seier i en FPL-miniliga.

Podcast-profil på andreplass

I tillegg til å være fluefisker er Simen Aasum en av vertene for den kjente norske FPL-podcasten, Fantasyrådet. Ikke uventet har han god peiling på spillet, og dro i fjor i land en knallsterk poengsum som sikret andreplassen.

– Jeg har blitt en noenlunde stabil spiller med en litt spesiell spillestil, forteller Simen Aasum som brukte 25 hits og havnet 100 plasser bak sin egen bestenotering.

Også han foretrekker ørret over kiloen fremfor FPL, og kom nettopp hjem fra en tidagers i Finnmark. Tett fulgt av tur i studio for innspilling av årets første gameweek-episode av Fantasyrådet.

Josefsen som vanlig med (usaklig) hårete mål

Tommy Josefsen, som møtte personlig opp for å dele ut førstepremien til Strømstad på Vak i Nydalen i vår, har mål om en topp 10.000-plassering. Noe han i kjent stil aldri klarer.

– Det viktigste er uansett alltid å knuse deg (red.anm; forfatteren av denne saken). Spesielt nå som Forest er tilbake i det gjeve selskap (red-anm; undertegnede er livslang tilhenger av Nottingham Forest, som rykket opp fra Championship i vår). Og å slå dere på både Anfield og City Ground selvsagt, forteller Josefsen.

Josefsen stiller også i år med førstepremie, i form av et par kostbare fiskebriller.

Oppstrøms-liga Fantasy Premier League Tommy Josefsen
Tommy Josefsen poserer med det som er en del av årets førstepremie. Stolen medfølger ikke. // Foto: Joakim Andreassen

Premier i årets Oppstrøms-liga i FPL:

1. premie: Polariserte solbriller fra Bajio (levert av Fly Fish Europe) + EFFOS 2.0 og Oppstrøms-plakat.
2. premie: Oppstrøms-plakat + Håndlaget emaljekopp (motiv: kaffekjele).
3. premie:Håndlaget emaljekopp (motiv: kaffekjele).

Forutsetningene for å delta er fremdeles like enkle:

– Du må sette opp et lag før første serierunde som går av stabelen 5. august kl. 21:00 (den offisielle fristen er i år igjen satt til 90 minutt FØR kampstart).

– Du må være fluefisker, ha veldig konkrete planer om å bli fluefisker og/eller ha en veldig nær relasjon til en fluefisker. Vinner du ligaen må du kunne vise til noe som gjør at vi tror på deg (karma is a bitch, husk det).

– Vi dekker kun porto hvis det blir en norsk vinner. Er du bosatt i et annet land, må du stå for porto selv da det koster mye penger for et fattig fluefiskemagasin.

– Vinner du, må du selv kontakte oss!

Ligakode: hzh9xj / trykk på denne linken