Fotospesial: Deilige klisjéer fra ørretparadiset

Foto: Joakim Andreassen

Vi har samlet et knippe fisker fra vår egen miniserie. Delvis mot fotografens vilje.

Alle foto: Joakim Andreassen (bilder av fotografen er tatt av André Pedersen)

Sær fotograf slipper tilbake ørret. // Foto: André Pedersen

I august presenterte vi fire episoder av vår egen miniserie fra landet som ikke kan karakteriseres som noe annet enn en drømmedestinasjon for ørretfiskeren. Hvis du ikke allerede har fått dem med deg, finner du dem under. Eller ved å trykke på denne linken.

Som følge av et druknet kamera, behov for arbeidspauser og sporadisk lyst til å fiske litt selv, valgte fotografen tidvis å droppe filminga. Fiskene som da ble fanget, måtte derfor nøye seg med å bli fotografert, og noen av dem finner du her.

– Det er lite som kjeder meg mer enn å ta poseringsbilder. Og forsåvidt også det å se på dem. Samtidig er det nok jeg som er avvikeren her, siden det alltid er sakene med bilder av «menneske med fisk» som får mest besøk, sier fotoredaktøren i Oppstrøms, Joakim Andreassen.

Han lot oss noe motvillig velge et knippe fra de 186 bildene som var resultatet fra et par redigeringsdager.

– For all del, et poseringsbilde kan selvsagt være et fortreffelig minne hvis ørreten er av typen nydelig eksemplar. Men problemet mitt er at nesten alt ser noenlunde likt ut, og da blir det fryktelig kjedelig i lengden.

Han poengterer at han liker de utradisjonelle poseringsbildene, der man må tenke litt over hva man faktisk ser.

– Dette utdraget er på ingen måte representativt for en slik drømmekategori, og i så måte er det vel greit å publisere dem på nett. Å se på nydelige fotografiske verk på en skjerm er tross alt nesten sammenliknbart med å spise carbonara med vegansk parmesan-erstatning. Et hån mot håndverket, avslutter fotoredaktøren med et smil.

Få med deg alle episodene fra vår miniserie under!

nb_NO