Fotografen: Emil Westrin

Sverige har mange flinke og velkjente fluefiskefotografer. Denne karen er antakeligvis like flink, men har langt fra et like kjent navn som de mer etablerte.

Emil Westrin ble født i en by på kysten av Norrland. Der tilbrakte han også de første årene av livet, men da han var fire år kjøpte foreldrene hans et hus på bygda. Det var der alt virkelig startet for 25 år siden.

Fiske som oppdragelse

- Ved dette huset er det en liten elv som bukter seg gjennom landskapet. Her løp jeg dag ut og dag inn med meitestanga for å fange bekkørret, forteller Westrin.

Han forteller at begge foreldrene hans har vært ivrige fiskere helt siden de var små. Det var derfor helt naturlig for ham å følge i foreldrenes fotspor.

- Vi tilbrakte mye tid ved denne elven. Enten det var for å fiske, plukke sopp og bær, eller for å jakte bever. Vi bygget til og med små dammer som vi slapp gjedde, ørret og abbor ut i. Interessen for vann, natur, fisk og fiske hadde sitt tydelige utspring fra denne plassen.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.