Fotografen: Austin Montreil Leonard

De siste årene har det internasjonale fluefiskemiljøet fått en rekke represantanter fra arenaer folk flest neppe forbinder med fluefiske. Dette er en av dem.

Når man kommer fra det som er en visuell idrett med høyt fokus på foto og film, er det kanskje logisk at interessen for dette også inkluderes i fluefiske. En av disse unge, fotointeresserte og fluefiskende snøbrettkjørerne kommer fra Nord-Carolina. Men Austin Montreil Leonard fikk verken snøbrett-, foto-, eller fluefiskeinteressen servert i tidlige barneår.

Tøff oppvekst

- Jeg vokste opp i drabantbyen, og «bass» og «crappie»-fiske med min far og onkel var mitt første møte med sportsfiske i oppveksten. Jeg merket ganske tidlig at jeg var gal etter fiske.

Til tross for en felles interesse, var det en trist bakside som preget Leonards oppvekst og hans forhold til faren.

- Det var en tøff oppvekst som var preget av vold og narkotikamisbruk i hjemmet.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.