Øyeblikk som dette er det vi drømmer om når når kalenderen går fra mai til juni.

Forberedelser til laksesesongen

Det er ikke mer enn uker igjen før laksesesongen er i gang. Ni måneders venting er redusert til uker, dager og timer. Hva passer vel bedre enn å ta en siste gjennomgang av utstyret før det braker løs?

For oss laksefiskere er mai kanskje den lengste måneden i året. Laksesesongen er rett rundt hjørnet, og de få ukene som er igjen er usedvanlig seige. Min gode venn og onkel har lært meg en viktig ting, og det nyte tiden før åpning – da ligger alt foran oss. I det startskuddet går, er det hele over før det egentlig har begynt. Så hva passer vel bedre enn å bruke de siste ukene til å kose seg med forberedelser. Her er det essensielle.

Backing

Snella har ligget i vinterdvale, og det er på tide å sjekke at alt fungerer som det skal. Et godt tips før du drar på tur i juni er å dra av en god porsjon backing fra snella. Det er fort gjort at backingen ligger feil, og resultatet kan være at den kiler seg. Dette er det siste du ønsker når den store blanke omsider har tatt flua di i juni. Det vil med andre ord bety ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.