Tommy Josefsen overrekker en av premiene til fjorårets vinner; Mette Kirkhus Dale.

For fjerde år på rad: Vinn fete premier i vår Oppstrøms-liga

Haters gonna hate; Oppstrøms ligaen vokser likevel, og år etter år viser det seg at veldig mange fluefiskere også liker engelsk fotball og Fantasy Premier League. Her er det du trenger å vite for å bli med.

I år som i fjor kan du lindre høstdepresjonen ved injisering av vår Oppstrøms-liga og tilhørende mulighet for å slå kloa i fete premier.

Vi har entret august, og det går mot høst. For en gjennomsnittlig norsk fluefisker med et snev av klimaskam er det akkurat like tungt hvert år.

Som vanlig er det for mange likevel et lyspunkt i elendigheten. Et slags nødvendig smertestillende uten store bieffekter annet enn en mancave-folkelighet som kan irritere selv den mest stoiske samboer.

Selv om fotballen i år i enda større grad er preget av et ekkelt hamskifte der penger betyr mer enn menneskerettigheter, er Premier League like fullt tilbake.

I den forbindelse inviterer vi til vårt fjerde år med Oppstrøms-liga i FPL.

Gjorde alle til skamme

Fjorårets vinner avsluttet sesongen med en poengsum som gjorde alle oss andre til miniputtspillere i forhold. Mette Kirkhus Dale fikk hele 2646 poeng og endte som nummer 1868 i verden.

I et spill med over 11 millioner deltakere, er jo det faktisk helt vilt. Så hva var egentlig oppskriften?

– Jeg har jo spilt noen sesonger nå, og sist sesong er vel den jeg har hørt minst på podcast, dog sett mest kamper. Med andre ord se mer fotball kamper og gå etter egen magefølelse, det fungerte bra for min del, forteller Kirkhus Dale om supersesongen.

Hun poengterer at hun kun sjekker Twitter (eller X, som det nå heter) hvis hun lurer på noe veldig spesifikt (rett før deadline). Eventuelt etter hun har gjort seg opp en bestemt tanke om hva hun vil.

– Jeg går ikke inn rett før deadline «bare for å sjekke» da det fort kan føre til hastige beslutninger man fort angrer på. Det er også en tosidig strategi; jeg foretrekker å gå for egne valg, da det uavhengig av returns eller ei føles bedre etterpå. Jeg angrer sjelden når jeg har fulgt magefølelsen, og om det går helt skeivt syns jeg de tapene er enklere å svelge. Jeg kan irritere meg grønn om jeg velger iht andres tanker og det går skeis, sier hun.

Unngå minuspoeng

Ellers gjør hun absolutt aldri tidlige bytter, og venter alltid til nært deadline.

– Man kan banne hardt på at de tidlige byttene blir skadet og gir minuspoeng når en må rydde opp. Jeg går langt for å slippe minuspoeng, og tror bare jeg hadde 2 (muligens 3) hits i fjor. Altså kun i helt nødvendige skviser at det tas minuspoeng her.

Noe som altså er det beste tipset hennes. I tillegg til å ikke la skrekken for prisøkning styre helt.

– Prøv å ha nok is i magen og vent med bytter for unngå unødvendige minuspoeng, avslutter Kirkhus Dale, som er i full fart med å forberede oppstart av den nye sesongen som starter på fredag.

Velkjent tone fra nordlendingen

Tommy Josefsen møtte personlig opp for å dele ut førstepremien Vak i Nydalen i år igjen. Og i kjent stil tviholder han på sitt mål om en topp 10.000-plassering.

– I år har jeg mer trua enn noen gang. Jeg har ligget i hardtrening både mentalt og fysisk. Ikke bare har jeg utviklet en ryggmuskulatur som er bedre rystet til å takle plutselig byks opp fra sofaen når Liverpool scorer, men jeg har også funnet en strategi som kan få meg helt til opp blant de aller beste. I år har jeg nemlig lagt igjen hjertet på fjellet sammen med de røyene jeg aldri får, forteller Josefsen.

Josefsen stiller også i år med førstepremie, i form av en flunkende ny Primal Revel i #5.

Oppstrøms-liga
Tommy Josefsen har entret iskald stealth-modus og lagt hjertet igjen på fjellet. // Foto: Joakim Andreassen

Premier i årets Oppstrøms-liga i FPL:

1. premie: Primal Revel #5 (levert av Fly Fish Europe) + EFFOS 2.0
2. premie: Oppstrøms-plakat + EFFOS 2.0
3. premie: Oppstrøms-plagg etter ønske (avhengig av hva som er på lager).

Forutsetningene for å delta er fremdeles like enkle:

– Du må sette opp et lag før første serierunde som går av stabelen 11. august kl. 21:00.

– Du må være fluefisker, ha veldig konkrete planer om å bli fluefisker og/eller ha en veldig nær relasjon til en fluefisker. Vinner du ligaen må du kunne vise til noe som gjør at vi tror på deg (karma is a bitch, husk det).

– Vi dekker kun porto hvis det blir en norsk vinner. Er du bosatt i et annet land, må du stå for porto selv da det koster mye penger for et fattig fluefiskemagasin.

– Vinner du, må du selv kontakte oss!

Ligakode: 26zxps / trykk på denne linken