Mann, stangtube og bregneskog. // Foto: Joakim Andreassen

Folk: Sondre Ørret Beck Sletten

Eks-guide og multikunstner med en forkjærlighet for ørret. Og en slags pionér i tidlig norsk fiskefilm fra nord. Men hvor ble han egentlig av?

Sondre Ørret Beck Sletten satte med Fette Vilt standarden for fluefiskeunderholdning med utspring fra nordlige breddegrader. Så forsvant han gradvis fra rampelyset.

Vi tok oss en prat om filmproduksjon, familieliv, livet som guide, Nord-norsk mindlessness og hvorfor han valgte å ta et fiskeartsnavn som mellomnavn.

Hvem er Sondre Ørret Beck Sletten?

Straks 40 (red.anm; 41 i skrivende stund) år gammel friluftsentusiast med forkjærlighet for høye fjell og fluefiske. Kona og begge barna får gjerne være med, men jeg trives nok best alene med fluestanga.

Du fremstår tidvis som et slags nord-norsk svar...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.