Blid trearbeider poserer med egen kreasjon omkranset av naturen man sliter med å finne på Toten. // Foto: Joakim Andreassen

Folk: Jan Sølve Sato Nordengen

Fluefisker, gullgraver og snøglad totning bosatt på Kvaløya utenfor Tromsø. Med snekkerbod der han lager noe helt annet enn splitcane-stenger.

Det høres på mange måter ut som en episode fra Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, men selv om basisingrediensene kanskje stemmer, bor faktisk ikke Jan Sølve Sato Nordengen spesielt langt fra asfaltert vei.

Bli med inn inn på tunet til det vi tør omtale som en litt alternativ søring i nord.

Hvem er Jan Sølve?

En frittgående totning bosatt i fjæra på Kvaløya utenfor Tromsø. Gift med Christine, og har ei lita jente. Her i fjæra bor også samojeden Ragna, en del ulike fugler og en røyskatt. Har vært med jorda 33 runder rundt sola, de 6 siste nordpå.

Jeg har vokst opp midt mellom Einafjorden og Skjelbreia – to gode fiskevann vest på Toten. Eina ga grobunn for trygge og naturnære opplevelser, ofte knyttet til fiske. Om våren tok en venn og jeg æra for at isen gikk på fjorden da vi brukte aluminiumsbåten med fire hester som isbryter. Gjeddesesongen starta nok et par dager tidligere på grunn av ...

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO