Fluefiskets punktum

Dette er planen. Jeg skal eliminere imitasjonen. Kommaet skal bort. Det eneste som skal stå igjen er en March Brown. Fluefiskets midtstopper.

Jeg er 12 år. På en hylle i morfars låve ligger en gammel snusboks. I snusboksen ligger en flue. Det er en March Brown. Jeg lurer på om den flyter. Fyller et glass med vann. Legger flua på vannet. Det er en våtflue. Den synker. Jeg smører den inn med vaselin. Nå flyter den. Senere prøver jeg den i et vann i nærheten. Jeg har en fluestang som jeg har kjøpt for mine egne penger. Den kostet 139 kroner på Tysklinds postordre. ABU før det ble Garcia. Jeg får en ørret på det første kastet. Det går tre år før jeg får den neste. Jeg kaster og kaster. Jeg bytter aldri flue. Jeg har bare én.

Årene går. Jeg blir eldre. Verden blir større. Kampsonen utvides. Men på et tidspunkt stopper det opp. Jeg fyller 50. Tiden renner langsomt ut. Først er livet fullt av muligheter. Så skrumper det til nesten ingen ting. Det er ikke til å unngå. Man starter som backpacker og ender i en gyngestol. 

Snusboksen har blitt en flueboks. Hvor mange år har jeg stirret ned i den? Hørt bruset fra elva. Gru...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.