FLUEFISKE OG STIL: Caps, rumpetaske og stanga casually pekende bakover. Hot or not? Vi gir deg svarene. // Foto: Joakim Andreassen

Fluefiskemote: 7 trender du bør styre unna

Oh, thou shalt be krenka. Her er sannelig litt fluefiske-cringe.

Mange får til det å balansere friluftsmote med funksjonalitet, men stygge trender finnes overalt – også i fluefiske.

Noe virker å ha fått et unormalt godt fotfeste i miljøet. Til tross for at det ser helt fullstendig idiotisk ut. Og i enkelte tilfeller heller ikke er spesielt praktisk.

Som det selvutnevnte elvestilpolitiet vi jeg tross alt er, tar vi her for oss de aller verste. I tilfeldig rekkefølge.

#1: Fiskevest

La oss kalle en spade for en spade; som ørretfisker trenger du ikke å ha med deg hele den fire kvadratmeter store sportsboden ut i elva. Det er tilstrekkelig med fluer, impregnering, fortomsmateriale og en klipper/krokutløser. Alt dette får plass i en hip pack (til nøds chest pack eller sling pack, selv om dette også ser rimelig dust ut). Resten kan enten ligge i sekken på land eller enda bedre; bli igjen hjemme.

Når det er sagt: Det går an å skjønne at vest sikkert er dødspraktisk hvis man opererer med 17 fluebokser for alle stadier av samtlige insekter i den norske faunaen. Men alle, til og med insektsfanatikeren som pugger latinske navn, skjøn...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.