Foto: Mats Backesten

Fluefiske og følelsen av at alt flyter

Som fluefisker er man ikke nødvendigvis bortskjemt med gode forhold. Men selv korte blaff skaper noe som kan vare for evig. Som denne filmen.

Hvor digg er det er det ikke for fluefiskeren når hen tenker tilbake på fine turer, kameratskap og tilnærmet perfekte situasjoner?

Akkurat dette er det Mats Backesten på mesterlig (og enkelt) vis har klart å fange på film.

Med sin helt egne signatur

– Når det kommer til kreativt arbeid, finnes det ingen regler. Det er det som gjør det vakkert, sier Mats Backesten til Oppstrøms.

Det fine med å skape noe eget med egne ideer, følelser, tanker og opplevelser, er det som virkelig tiltrekker den svenske fluefiskeren og fotografen. Han påpeker at hvert avtrykk da som oftest blir unikt. Selv når inspirasjonen kommer fra noen andre på et eller annet vis.

– Jeg skaper gjerne noe som er litt annerledes, noe som stikker seg litt ut og ikke er konvensjonelt. Som oftest går det ut på å forsøke å dokumentere en ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.