Geir ved Rio Secretos bredder. Foto: Andreas Owe

Fluefiske i Patagonien: Store ørreter og vakre piker

En ørret gulper opp en sikade et sted i Patagonia. Det avføder verdens beste storørretflue, uansett hva den avdøde amerikanske forfatteren John Fante måtte mene om saken.

Denne historien ble kladdet ned i affekt i januar 2014, rett etter at vi kom hjem, og det ble påstått i teksten at min kurs i livet var endret og at det var en god ting. Når historien nå føres inn, ser jeg at dette langt på vei er sant og at den nye Geir er et bedre og mer harmonisk medmenneske.

En dag utenfor Sportslageret så jeg en mann stå rett opp og ned på fortauet og se fremfor seg med handleposene ved sine føtter. Hva tenkte han på? Hadde han opplevd noe? Det var ikke vindusutstillingen som hadde stanset ham, og trafikken tikket forbi. Jeg stod en liten stund og betraktet ham og kom på at det kunne vært meg. Kanskje det var meg? Nå skal du høre ...

Etter en dags vandring langs Rio Secreto kom vi til et stykke elv hvor bunnstenene var belagt med algeslim. Ganske rart, for hele veien opp fra innsjøen hadde elvebunnen vært ren og tørr. Ikke helt ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.