Foto: Joakim Andreassen

Flueboksen: Tom Stalsberg

I dag har en av de skarpeste pennene i norsk journalistikk sin siste dag i Dagbladet. Republisering av dette lettbeinte intervjuet fra 2016, er vårt nøkterne bidrag til hederen han fortjener, etter 34 år i samme avis.

Opprinnelig publisert på Oppstrøms den 4. mai 2016.

- Du er kanskje mer kjent i det norske poesimiljøet enn i fluefiskemiljøet. Fortell oss hvem Tom Stalsberg er. Og ikke minst; fortell oss om «The Electric Blue Café».

Mann. 58 (61). Grått hår. Tjukk. Blid. Fatalist. Opptatt av fiske, poesi, rock og litt brennevin – i den rekkefølgen og noen ganger motsatt. Jobbet i Dagbladet siden 1985, ligger nå i utskuffen. Hater nettet, elsker netter.

Boka kom i 2009 fordi jeg mente det var alt for lite poesi om verdens fineste form for fiske, fluefiske. Nei, feil. Fiske generelt, det fiskes for lite i verden og hadde flere folk fisket ville de ikke hatt tid ti...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.