Lars Lenth flueboksen
Foto: Joakim Andreassen

Flueboksen: Lars Lenth

Lars Lenth er en tungvekter i norsk fluefiske. Han har medvirket i en rekke populære fluefiskefilmer, skrevet flere bøker om emnet og er for mange norsk fluefiskes ansikt utad. Lars er snart aktuell med et nytt TV-prosjekt.

- Fluene dine - hva kan du berette?

At jeg heldigvis er langt mindre opptatt av fluer nå enn før, helt til jeg står der i elva under en centroptilum-klekking med et ørretbeist som ikke vil ta, og forbanner meg over at jeg ikke er like opptatt av fluer nå som før.

Jeg slipper i alle fall å drasse rundt på fem forskjellige fluebokser stappfulle av fluer jeg aldri kommer til å knyte på fortommen. 

- Vi tar det for gitt at du binder fluer selv. Hvor ligger hovedfokus når du sitter ved stikka?

Jeg har aldri vært noen ivrig fluebinder. Det har alltid vært et nødvendig onde, og repertoaret mitt har alltid vært begrenset. Men før i tiden var jeg jo klin nødt til å binde de fluene jeg ville ha.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.