Foto: Ulf Börjesson

Flueboksen: Jon Hansson

En flueboks av det tradisjonelle slaget, kreditert en mann av det utradisjonelle slaget.

Jon Hansson viser fram og snakker om flueboksen sin i det som er et levende bevis på at kontrær personlighet ikke nødvendigvis er synonymt med radikale fluevalg.

Fluene til Jon Hansson - hva kan du fortelle?

Det kommer an på hvilken flueboks man kikker i. Jeg fisker jo egentlig etter alt, utenom laks. Men generelt sett prøver jeg å holde relativt god orden i de fluene som jeg bruker mest etter ørret. Både når det gjelder mønster og antall. Eller, det er vel egentlig bare til sesongen faktisk starter. Når fisket er i gang, så blir det fullstendig kaos hvis jeg skal være helt ærlig. Faen.

Vi har registrert at du binder fluer selv. Hvor ligger hovedfokus når du sitter ved stikka?

Haha, fokus ja. Faktisk så hater jeg å binde fluer. Fluebinding er litt som matlaging for min del. Jeg vil at det skal gå raskt, men samtidig vil jeg at det skal smake godt og se bra ut. Både for meg og for fisken. Jeg er glad for at jeg har bun...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.