Flomzonker aka «The Mobilekiller»

Alle har sine favoritter. For mange koker det ofte ned til en håndfull trofaste krigere som over flere år har kjempet seg til en fast plass i flueboksen. Denne flua er en slik, og er uhyggelig giftig når elva ser ut som brun lapskaus.

I 2008 var jeg så heldig og fikk henge med Rune Marthinsen til Øvre Ekli I Orkla. Etter et par dager med normale forhold og noen «sunray-lakser» dro det til med møkkavær og ditto skitelv. Den sinte oransje zonkeren hadde ligget i flueboksen og mørnet ei stund for akkurat denne anledningen…

En lang historie kort: Rune og jeg endte nærmest opp med å rotere på samme flua. Laksen ville bare ha denne ene zonker-varianten.

Episoden kunne selvsagt bare ha vært en tilfeldighet, men når flua gjør det samme gang på gang, så er det verdt å notere det bak øret. Historie har som vi vet en tendens til å gjenta seg selv.

Etter en del år og noen opplevelser som gir gåsehud bare av å tenke på, er den nå fast inventar i boksen. Faktisk den eneste flomflua jeg har, bruker og trenger fra juni til august. Så får jeg heller leve med at samme flua blant annet har drept mobiltelefoner, stått for over to timers laksedrill i kamikazeklasse og en særdeles usexy striptease. Men det er andre historier.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.