Anna Hoover

Fire viktige minutter om ville laksebestander

Laksen er livsnerven i Anna Hoovers lokalsamfunn. I Salmon Reflection maler hun et bilde av laksen sett fra urfolksperspektiver.

Anna Hoover er halvt norsk og halvt Unangax̂ (urfolk i Alaska), men bor i Alaska. Der har hun hentet mye av inspirasjonen som ligger til grunn for filmen hun har laget om urfolk og ville laksebestander.

Vi tok en prat med henne om prosjektet og om hvorvidt problemstillingen kan overføres til landet der mange av hennes slektninger bor.

Fortell oss om dette prosjektet. Hva var motivasjonen din?

Jeg har et livslangt forhold til laks og landet som huser laksen. Fiskere i min familie går mange generasjoner tilbake, både på urfolksiden i Alaska og i Norge. Min far (født i 1919 i Cordova, Alaska), begynte å fiske i 1928. Han fisket over seksti år. Han ble pensjonist før jeg begynte som 11-åring i 1996 og har fisket nesten hver sommer siden. Hvis jeg ikke fisket, sto jeg på strendene og elvebreddene, baby på hoften, kikkert for...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.