Filmen satte agenda for den amerikanske miljødebatten. // Foto: Ben Knight

Fire dokumentarfilmer fluefiskere kanskje ikke har sett, men burde se

Det en stund til det virkelig braker løs, og april kan være seig enkelte steder i landet.

Vi har derfor plukket ut fire dokumentarfilmer som kan varme opp kalde tidlig-vårdager.

Våren kan være treg mange steder og man får gjerne tilbakeslag med lave temperaturer. I slike stunder trøster noen fiskere seg med fluebinding og andre med bøker. Noen ganger er det imidlertid deilig å bare se en film. Problemet er at det er langt mellom gode fluefiskefilmer, og de som finnes, har man gjerne sett flere ganger.

Vi har gravd fram fire filmer som har fått et mye mindre publikum enn kvaliteten skulle tilsi. Har du ikke sett dem, lover vi at de gjør vinteren bittelitt kortere.

1. Low & Clear (2012)

Fluefiske inneholder to arketyper på full kollisjonskurs. På den ene siden har du den kontemplative, filosofiske fiskeren. Han som studerer insekter, leser bøker, er glad i natur, binder myggklekkere i størrelse 24 med pinlig nøyaktighet og er opptatt av tradisjoner. 

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.