Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.
Foto: kalaukkofly.com

Finsk laksejakt i Sverige

Fin sommeroppvarming fra finlendere med sans for god stemning og bærekraftig tankegang.

Oppfatningen av mange tilreisende finske sportsfiskere i Norge og Sverige bærer nok preg av det som er et storstilt matauk. Kalaukko Fly Fishing representerer dog en yngre generasjon som opplagt har større respekt for naturen de besøker. I tillegg denne gjengen finfin underholdning på veien.

– De fleste av oss bor i Nord-Finland. Det var derfor naturlig for oss å lære seg laksefiske i elver som renner ut i det baltiske hav. Det er disse elvene som er nærmest der vi bor, forteller Aleksi Klytseroff til Oppstrøms.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kalaukkofly_theycamefromdownstream_09_opstrms
Stor ørret står også på menyen. // Foto: kalaukkofly.com

I takt med at de lærte seg laksefiske, fant de altså ut hvor vakre elver og flott fisk som befinner seg i det svenske området.

» Les også: Hvordan fange svensk storlaks

– Etter hvert utviklet det seg et ønske om å lage en film om nettopp disse elvene, sier Klytseroff.

Han legger til at «They Came From Downstream» er deres hyllest til den baltiske laksen i området. Man kan se filmen i sin helhelt under.

– Vi håper at filmen inspirerer til fiske i disse elvene som tross alt huser både gigantisk laks og vakker ørret, avslutter Klytseroff.

Sjekk ellers også ut gjengen på instagram og facebook.

Flere historier
Drikk som en fisk, og fisk som en mann