Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.

Ferskt haill og (såret) fluemønsterstolthet

Vakende ørret i glassklar elv. En klassiker. // Foto: Klinkhammer Productions

Oppstrøms på papir

Tegn abonnement eller kjøp enkeltutgaver her.

Forrige gang Klinkhammer-gjengen figurerte på lerretet var de preget av særs dårlig flyt. Nå er gutta tilbake med «oppfølgeren».

De som fikk med seg del 1 husker sikkert at Klinkhammer-gutta hadde en noe trøblete første halvdel av deres årlige fiskeuke.

– Ulykken varte helt til Ole luftet barten på det lokale samvirkelaget og fikk ordnet noe ferskt haill. Øksa, som etter halvgått løp var nær ved å bryte ut i hikstegråt og innta fosterstilling på utedassen, klarte til og med å skrape sammen «trua» til neste dag, forteller Rollef Krabberød til Oppstrøms.

Saken fortsetter under bildet.

Øl til frokost. En klassiker, del 2. // Foto: Klinkhammer Productions

Del 2 begynner der, og vi blir tatt med på det som er godt gammeldags spottefiske.

– Godt hjulpet av et par Norrlands Guld (til frokost) fikk vi også samlet motet til å teste farfars gamle splitcane-stang i elven. Den fungerte fint, men stangens betydelige vekt skulle vise seg å bli en belastning selv for de best trente håndleddene i bygda, Sier Krabberød.

Før turen hadde de bitt seg merke i flere negative uttalelser om klinkhammer-mønsteret i diverse populære fluefiskeutgivelser både i form av lyd og levende bilder.

– Naturligvis tok vi dette personlig og ble dypt fornærmet alle tre. Vi så oss forpliktet til å fremskaffe håndfaste bevis mot disse fullstendig useriøse uttalelsene; og gjennom dyptgående forskning og uangripelig objektivitet, slo vi et slag for verdens fineste og beste fluemønster, poengterer Krabberød.

Det skulle vise seg at haillet som den ene KP’eren anskaffet seg i sentrumstraktene hadde meget god holdbarhet.

Saken fortsetter under bildet.

Ung fisk og dryppende posering. En klassiker, del 3. // Foto: Klinkhammer Productions

Fisket holdt nemlig et betraktelig høyere nivå i siste halvdel av turen, og toppet seg den siste dagen.

– Vi fikk satt et verdig punktum på en fisketur som inneholdt alt en fisketur skal; og sett bort fra kameratskapet, så er kanskje det viktigste kontrasten mellom nedtur og opptur…og en bartebefengt sentrumstur. Derav også tittelen til del 2, avslutter Krabberød.

Vil du støtte arbeidet vårt? Bli abonnent!