Fem tips til en mer kreativ flueboks

Lei av flueboksen din? Kom deg ut av den skandinaviske bobla, og piff opp fluene med noen enkle grep.

De senere årene er det stadig flere som konverterer til fluer med løsthengende krok. Praksisen har vært utført i lang tid, men det var kanskje først med Frødin´s TTT-system at mange fikk øynene opp for hvor enkelt det kan gjøres. Bytte ut kropp eller front for å få en flue som passer under de gitte forholdene.

Oppsettet åpnet nye muligheter for hvordan vi fisker laksefluer, men likevel blir det fort begrensende hvis de eneste muligheten du ser er nettopp vinge og kropp. Mulighetene er mange, og det er kun du som setter begrensningene.

Her er fem tips til en mer kreativ flueboks.

1. Muddlerhode

Hvorfor ikke snu det rundt, og heller se på hva du kan tilføre foran flua? Enkelte ganger kan f.eks. en Sunray med muddlerhode være dødelig. Likevel vil du kanskje oftest fiske den uten. Første tips ut er derfor et separat muddlerhode...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.