fangestyrke
Illustrasjon: Jørgen Platou Willumsen

Fangestyrke

Fangestyrke er som duct tape. Det har en lys og en mørk side og holder universet sammen.

Fangestyrke er en ukvantifiserbar kraft som påvirker alle fluefiskere. Den kan ikke måles nøyaktig, skaleres forståelig eller legges som en formel i et regneark. Det kan bare rangeres grovt fra lav til høy, uten definerte trinn.

Enkelte kan oppleve daglige fluktuasjoner i fangestyrke. De kan gå uforklarlig fra et nivå der fluefiske oppleves hjelpeløst og krenkende, til ypperste jedi-nivå. Uten evne til å kontrollere eller beholde fangestyrken tyr fluefiskeren ofte til overtro eller en evig søken etter den hellig gral.

Den flua eller en forlengst utgått stangmodell fra en obskur produsent som skal ha magiske egenskaper i kombinasjon med enhjørningsliner produsert under fullmånen av en gal vitenskapsmann i den dypeste kjelleren til Unscientific Angler.

Tru trumfer fornuft

Tro er selvsagt viktig for fangestyrke. Personlig tro er på mange måter grunnsteinen i fluefiske, ellers hadde vi jo faktisk funnet ut hvilken flue, stang og line som er best og gitt be...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.