Et Finnmark nede for telling

Finnmark er rå, brutal og magisk. Men i år var noe annerledes. Det ser ut som vi er i ferd med å drite oss ut.

Jeg var 13 år første gang jeg besøkte Finnmark. Jeg overtalte min far til å kjøre meg opp og bruke sommeren til å fiske i vann og elver jeg hadde lest om i utallige fiskebøker. Det første laksehugget kom bak en stein, to timer opp Laksjohka. Hugget sitter fortsatt i ryggmargen. To år senere var vi tilbake (med fly!), og jeg fikk min første laks i Grense Jakobselv. Da jeg var i militæret, haiket jeg med en Herkules til Lakselv, bodde i en tom kaserne på Porsangermoen mens jeg gikk bananas med tørrflue på militært område. I jakten på den første storlaksen dro jeg til Neiden i 2000. Jeg leide en Yaris som jeg sov i de få timene av døgnet jeg ikke fisket. Fikk til slutt en på 8,5 kg rett før jeg skulle dra hjem. Jeg pakket den inn i avispapir og klemte den inn i hattehylla på SAS-maskinen til Oslo og fikk en god venn til å komme på besøk samme kveld. Det ble MYE laks til middag.

Finnmark med bismak

Siden har jeg besøkt Finnmark over 20 ganger, og de to siste årene har min kone og jeg tilbrakt sommerferien her. Finnmark er rå, brutal og magisk villmark som har skjenket oss fantastiske opplevelser og minner.  

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.