Er det deilig å være dansk i Norge?

Kan innsikter fra sakteflytende, danske åer gi et fortrinn i norske elver? Svaret finner du i vårnummeret vårt. Her er en liten forsmak.

Med to små barn i huset bruker jeg de få ledige minuttene jeg har bak bindestikka. Eller, bak bindestikka er feil. Jeg har en kommode i stua som er så stappa av fluebindeutstyr at den snart er i ferd med å eksplodere. Oppå den står bindestikka. Til tider føler jeg meg som en tekno-DJ på en undergrunnsklubb i Berlin, der jeg står med svikt i knæra og jager bindetråd, fjær og pels rundt plasttuber.

Noen ganger oppstår det magi. I en liten femminutters lomme før middag, slang jeg sammen en flue jeg hadde fundert på i flere dager. Jeg hadde studert danske Marc Skovbys «Marabou flu» og fikk noen tanker om å kombinere denne med et mønster jeg har hatt stor suksess med: En Pot-belly pigvariant jeg har kalt «Peppa». Flua fikk navnet «Marabou-reka».

Intensjonen med flua er å skape maks. bevegelse kombinert med en stivere del – svinebusta i halen. I front ligger to seksjoner med marabou, avsluttet med et softhackle. Helt ytterst en small turbo-disc. Conen er bevisst overdimensjonert for å gi marabouen maks. spillerom. Øynene er brettet ut på sidene midt på flua for å gjøre dem synlige nedenifra.

Marabou-reka i Phatakorva-valør. Beskrivelse lenger ned.

I det kommende vårnummeret har jeg skrevet en sak som i korte trekk handler om danske lakseteknikker tilpasset til norske forhold. Da jeg skrev saken, fikk jeg også lyst til å gjøre et intervju med en dansk fluefisker, og med «Marabou flu» friskt i minnet, var veien kort til Marc Skovby. Det viste seg at han hadde langt mer å komme med enn bare interessante fluer. Blir du abonnent i dag, får du vårnummeret i postkassa om kort tid. Der kan du lese denne saken og en drøss andre.

Marabou-reka (i Phatakorva-valører)

Tube: M Frødin Fits black, XS Frødin fits black.

Hale: Sunburst-svinebust.

Kropp: Flatbraid, Bronze Phatakorva.

Øyne: Easy Shrimp eyes Fl.oransje.

Kropp 2: Dubbing, Pahakorva.

Hackle 1: Oransje marabou.

Hackle 2: Fiery Brown Marabou.

Hackle 3: Sort softhackle.

Cone: Fits. Turbo-cone S.

Jeg har bundet opp denne flua i mange varianter, og bytter bare ut farger etter mønstre jeg har trua på. Eks. «Mikkeli Blue», «Black n green helmet» osv.

Eksempler på forskjellige varianter av samme mønster.
nb_NO