Fotografen: Frederik Lorentzen

Fra rullebrett til fluefiske. Møt den danske stillfotografen, filmskaperen og «Café au Laks»-spesialisten.

I rundt 15 år fulgte Frederik Lorentzen (36) med på sin fotografvenn, Pierre Stachurska, mens han dokumenterte deres felles opplevelser på skateboard. I tillegg til masse lærdom gjorde denne perioden i livet at han ble formet til nettopp den fotografen han er i dag. - Pierre er en av de dyktigste fotografene jeg kjenner, og jeg har stor respekt for at han startet analogt og brukte alle sine sparepenger på å fremkalle bilder. Det har vært en enorm  inspirasjon til å kjempe seg frem og gjøre det jeg selv gjerne vil, både hva angår fritid og i arbeidslivet, forteller Lorentzen.

Fra brett til sjø

På et tidspunkt begynte fluefiske å fylle mer av den blide danskens tid enn det rullebrett gjorde. - Skate var både hobby og livsstil, og på den tiden var jeg daglig leder av en skateshop i København. Det meste i livet mitt handlet om rullebrett. Fiskeinteressen har likevel alltid ligget og ulmet. Da han for alvor begynte å fiske fikk han lokket Pierre med på noen fisketurer. - Jeg så raskt at han ikke fant det like interessant som meg, og forsto at dersom jeg ville gjenoppleve alle turene ved sjøen, så måtte jeg selv dokumentere det. [caption id="attachment_1936" align="alignnone" width="1024"]

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ UPSTRM+.

You can try for ONE MONTH for 5 KRONER (aprox $0,5).

UPSTRM+ only costs 49 kroner (aprox $5) per month. Alternatively, you can support independent journalism by purchasing pakken the package that also includes Scandinavia's finest print magazine. It's your choice.

Go here to see all options, or log in here if you're already a subscriber.

P.S.: Our digital subscription costs less than a slightly fancy cup of coffee per month and grants you access to all new articles and a rich archive on fly fishing and fly fishing culture (for now mainly in Norwegian and Swedish).

Don't have an account yet? Create one completely free here.

By using 1-step registration or creating an account, you consent to Oppstrøms AS's privacy policy.