Fotografen: Frederik Lorentzen

Fra rullebrett til fluefiske. Møt den danske stillfotografen, filmskaperen og «Café au Laks»-spesialisten.

I rundt 15 år fulgte Frederik Lorentzen (36) med på sin fotografvenn, Pierre Stachurska, mens han dokumenterte deres felles opplevelser på skateboard. I tillegg til masse lærdom gjorde denne perioden i livet at han ble formet til nettopp den fotografen han er i dag. - Pierre er en av de dyktigste fotografene jeg kjenner, og jeg har stor respekt for at han startet analogt og brukte alle sine sparepenger på å fremkalle bilder. Det har vært en enorm  inspirasjon til å kjempe seg frem og gjøre det jeg selv gjerne vil, både hva angår fritid og i arbeidslivet, forteller Lorentzen.

Fra brett til sjø

På et tidspunkt begynte fluefiske å fylle mer av den blide danskens tid enn det rullebrett gjorde. - Skate var både hobby og livsstil, og på den tiden var jeg daglig leder av en skateshop i København. Det meste i livet mitt handlet om rullebrett. Fiskeinteressen har likevel alltid ligget og ulmet. Da han for alvor begynte å fiske fikk han lokket Pierre med på noen fisketurer. - Jeg så raskt at han ikke fant det like interessant som meg, og forsto at dersom jeg ville gjenoppleve alle turene ved sjøen, så måtte jeg selv dokumentere det. [caption id="attachment_1936" align="alignnone" width="1024"]

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.