Fotografen: Frederik Lorentzen

Fra rullebrett til fluefiske. Møt den danske stillfotografen, filmskaperen og «Café au Laks»-spesialisten.

I rundt 15 år fulgte Frederik Lorentzen (36) med på sin fotografvenn, Pierre Stachurska, mens han dokumenterte deres felles opplevelser på skateboard. I tillegg til masse lærdom gjorde denne perioden i livet at han ble formet til nettopp den fotografen han er i dag. - Pierre er en av de dyktigste fotografene jeg kjenner, og jeg har stor respekt for at han startet analogt og brukte alle sine sparepenger på å fremkalle bilder. Det har vært en enorm  inspirasjon til å kjempe seg frem og gjøre det jeg selv gjerne vil, både hva angår fritid og i arbeidslivet, forteller Lorentzen.

Fra brett til sjø

På et tidspunkt begynte fluefiske å fylle mer av den blide danskens tid enn det rullebrett gjorde. - Skate var både hobby og livsstil, og på den tiden var jeg daglig leder av en skateshop i København. Det meste i livet mitt handlet om rullebrett. Fiskeinteressen har likevel alltid ligget og ulmet. Da han for alvor begynte å fiske fikk han lokket Pierre med på noen fisketurer. - Jeg så raskt at han ikke fant det like interessant som meg, og forsto at dersom jeg ville gjenoppleve alle turene ved sjøen, så måtte jeg selv dokumentere det. [caption id="attachment_1936" align="alignnone" width="1024"]

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.