Hard forkrøpling. // Foto: Knut Johan Ruud

En krøpling binder krøplinger – En fluefiske-jeremiade

Forkrøpling blir hovedtema denne våren. Både for meg og for fluene.

«Du må sette deg ned, denne skaden er mer omfattende enn vi først trodde», sa legen på akuttmottaket.

Ordene og den alvorlige tonen fortrengte den ekle lyden av bærende konstruksjoner i eget legeme som vris til bristepunktet lengre bak i bevisstheten, og tok egentlig over all plassen i panna.

«Sette meg, det er jo ikke helt sikkert at jeg kommer meg opp igjen da», var min umiddelbare respons. Men jeg satte meg og kom meg delvis opp igjen også.

Det er noen uker til det klekker myrdøgnfluer i nærmiljøet mitt, og det er seks uker til jeg kan belaste beinet igjen. Så farvel «fortidlig»-fiske i drittvanna i nærmiljøet. Det betyr også at jeg vil slite med å klare å gå til de langt frekkere vanna for egen maskin når klekkingene starter. Jeg får derimot ganske god tid til å binde fluer og har besluttet at forkrøpling skal være et hovedtema i år, både for meg selv og for fluene. 

René Harrops «crippled dun»

Jeg har en uimotståelig dragning mot ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.