døgnflueklekker Princeps
Artikkelforfatteren kjører en ørret som ikke spiste tørre insekter. // Foto: Joakim Andreassen

Én døgnflueklekker du må ha i boksen din

Ørret som har oppheng i klekkere er ingen sjeldenhet, og vi har nok alle stått og klødd oss i hodet under en finfin døgnflueklekking. Du vet, når fisken viser null interesse for det voksne insektet, og man er dødsfrustrert etter ørten knusktørre fluebytter. I slike stunder er det som regel lurt å gå klekkerveien, og denne varianten er en must-have.

Princeps er en litt underkjent døgnflueklekker. Så vidt meg bekjent, ble den først popularisert i Norge gjennom Tørrfluelandet, der Lars Lenth brukte den under klekking av myrdøgnfluer. Med variasjoner i farge og størrelse kan imidlertid mønsteret ligne alle døgnflueartene våre.

Jeg har selv brukt den mye både i Nordmarka på klekkinger av Leptophlebia vespertina og Leptophlebia marginata, og i eksakt samme utgave i elv når det klekker Ephemerella aurivilli eller Heptag...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.