Foto: Salmonstalkers

Eksklusive dager i drømmeelv

Om man er lidenskapelig laksefisker får man frysninger i hele kroppen hvis man hører navnet Årøy. Det mener i hvert fall Salmonstalkers, som nå er ute med sin siste film fra nettopp denne elva.

Sammen med Alta er Årøy kjent for å ha en av verdens groveste laks, og historien til Årøy med sine utallige fisker på over 20kg kan påføre den mest stoiske laksefisker skjelven.

– Jeg tror de aller fleste ville nevnt Årøy om vedkommende skulle lage en liste over fem lakseelver man vil fiske i før man dør. Den har i hvertfall alltid stått skyhøyt på min liste, forteller Lasse Løkkebø til Oppstrøms.

Guiden, Scot med blank fisk og stort glis. // Foto: Eilif Eckhoff

Delfinrullende storlaks
Han har vært så heldig å få innpass på den 1200 meter lange strekninga noen ganger, landet noen fantastiske fisker, og ikke minst sett flere ekstreme lakser som visstnok fort kan minne om delfiner i den strykpregede elva.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk mulighet for å invitere med meg resten av Salmonstalkers-teamet for å fiske og lage en film for alle dere der ute, forteller Løkkebø.

Vanntett opplegg og flinke folk
Årøy er en elv som er ekstremt populær og eksklusiv, og etter at Knut Munthe Olsen og kona, Nina overtok drifta av elva og den tilhørende lodgen har de lagt både liv og sjel i prosjektet.

– Opplegget er rett og slett fabelaktig. Med lokale råvarer lager Knut mat i verdensklasse. I tillegg har han den beste guiden jeg har møtt, sier Løkkebø.

Ikke akkurat «folkefiske»
Han legger til at man på den eksklusive strekningen fisker i tre døgn, og da har en av verdens absolutt beste elver helt for seg selv.

– Det er gjennomgående perfekt, og langt fra noe alle får oppleve.

Logisk nok, sett i lys av at prisene på fiske i elva ligger på rundt 300.000,- for en ukes opphold. Ikke noe for hvermansen, med andre ord – men sånn er det jo ofte med (bra) laksefiske her til lands.

– Jeg skulle ønske vi hadde mer tid til å filme, men i en så populær elv må man være takknemlig for det man får. Vi gjorde så godt vi kunne i periden vi hadde til rådighet, og vi håper folk liker resultatet, avslutter Løkkebø.