Elektrisk ørret laget av AI'en; Midjourney Bot.

Drømmer ChatGPT om elektrisk ørret?

Den vil ikke ta stilling til om fluefiske er fetere enn golf, men lover å spare fluefiskere hvis AI bestemmer seg for å utrydde menneskeheten. Her er vår (uredigerte) fluefiskesamtale med Open AIs ChatGPT.

OpenAI er en forskningsinstitusjon som fokuserer på kunstig intelligens og utvikling av avanserte AI-systemer. ChatGPT er en av de mange modellene som OpenAI har utviklet og er en av de mest avanserte chatbotene på markedet i dag. ChatGPT er en del av en serie med modeller kalt GPT (Generative Pre-trained Transformer), som er utviklet for å skape naturlig språk basert på store mengder tekstdata.

ChatGPT bruker en maskinlæringsalgoritme som har lært av enorme mengder tekst fra internett, og har muligheten til å generere naturlige og sammenhengende setninger som svar på spørsmål eller samtaler.

Ifølge OpenAI skal teknologien kunne gi presise og relevante svar på spørsmål om nær sagt hva som helst. Fluefiske også? Det bestemte vi oss for å finne ut. Det begynte som en ganske uskyldig samtale om tidligfiske, men ble raskt en tur ned "the uncanny valley".

Hei jeg jobber i det norske fluefiskemagasinet Oppstrøms og ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.