Elektrisk ørret laget av AI'en; Midjourney Bot.

Drømmer ChatGPT om elektrisk ørret?

Den vil ikke ta stilling til om fluefiske er fetere enn golf, men lover å spare fluefiskere hvis AI bestemmer seg for å utrydde menneskeheten. Her er vår (uredigerte) fluefiskesamtale med Open AIs ChatGPT.

OpenAI er en forskningsinstitusjon som fokuserer på kunstig intelligens og utvikling av avanserte AI-systemer. ChatGPT er en av de mange modellene som OpenAI har utviklet og er en av de mest avanserte chatbotene på markedet i dag. ChatGPT er en del av en serie med modeller kalt GPT (Generative Pre-trained Transformer), som er utviklet for å skape naturlig språk basert på store mengder tekstdata.

ChatGPT bruker en maskinlæringsalgoritme som har lært av enorme mengder tekst fra internett, og har muligheten til å generere naturlige og sammenhengende setninger som svar på spørsmål eller samtaler.

Ifølge OpenAI skal teknologien kunne gi presise og relevante svar på spørsmål om nær sagt hva som helst. Fluefiske også? Det bestemte vi oss for å finne ut. Det begynte som en ganske uskyldig samtale om tidligfiske, men ble raskt en tur ned "the uncanny valley".

Hei jeg jobber i det norske fluefiskemagasinet Oppstrøms og lurer på om du er villig til å stille til et intervju.

Hei, som en AI-modell kan jeg ikke stille til et intervju i tradisjonell forstand, men jeg kan svare på spørsmål og gi informasjon om forskjellige emner relatert til fluefiske og andre relaterte temaer. Hva kan jeg hjelpe deg med i dag?

Nydelig! Det holder i massevis. Har du peiling på fluefiske?

Ja, som en AI-modell har jeg informasjon og kunnskap om fluefiske. Jeg kan svare på spørsmål og gi informasjon om utstyr, teknikker, fiskeplasser og andre relaterte temaer. Hva vil du vite mer om?

Siden det er vår, kan vi begynne med det. I en av bøkene til Gary LaFontaine hevder han at fisket er vanvittig bra akkurat i det isen går. Er det hold i denne påstanden?

(artikeln fortsätter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 30 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en kaffekopp i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur. I tillegg er du med på å bygge Norges eneste fluefiskemagasin.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

Swedish