Elektrisk ørret laget av AI'en; Midjourney Bot.

Drømmer ChatGPT om elektrisk ørret?

Den vil ikke ta stilling til om fluefiske er fetere enn golf, men lover å spare fluefiskere hvis AI bestemmer seg for å utrydde menneskeheten. Her er vår (uredigerte) fluefiskesamtale med Open AIs ChatGPT.

OpenAI er en forskningsinstitusjon som fokuserer på kunstig intelligens og utvikling av avanserte AI-systemer. ChatGPT er en av de mange modellene som OpenAI har utviklet og er en av de mest avanserte chatbotene på markedet i dag. ChatGPT er en del av en serie med modeller kalt GPT (Generative Pre-trained Transformer), som er utviklet for å skape naturlig språk basert på store mengder tekstdata.

ChatGPT bruker en maskinlæringsalgoritme som har lært av enorme mengder tekst fra internett, og har muligheten til å generere naturlige og sammenhengende setninger som svar på spørsmål eller samtaler.

Ifølge OpenAI skal teknologien kunne gi presise og relevante svar på spørsmål om nær sagt hva som helst. Fluefiske også? Det bestemte vi oss for å finne ut. Det begynte som en ganske uskyldig samtale om tidligfiske, men ble raskt en tur ned "the uncanny valley".

Hei jeg jobber i det norske fluefiskemagasinet Oppstrøms og ...

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV