Ørret på døgnflueimitasjon i september? Jada. // Foto: Joakim Andreassen

Døgnflueimitasjonen du trenger til høstfisket

Vær og klekkinger på høsten er uforutsigbart. Men ikke la flueboksen sette ytterligere begrensninger for imitasjonsfisket ditt.

Vi er inne i en tid på året der klekkingene er sparsomme, men denne døgnflueimitasjonen må du ha til høstfisket uansett.

Ørret har en forkjærlighet for nyanser av gult, det er jeg overbevist om. Jeg har ingen bunnsolid vitenskapelig forklaring på årsaken til dette, men min erfaring der jeg fisker er at kroppsfarger i duse nyanser av varmgul og gulbrun utkonkurrerer de fleste alternativene i en rekke forskjellige fluetyper.

Dette er ikke veldig opplagt tidlig på sesongen, når noen få insekter og klekkinger opptar oppmerksomheten til ørreten. Det er spesielt på sensommeren og høsten jeg har opplevd at gult utmerker seg som en spesielt effektiv farge.

Naturlig forekomst

Nyanser av gult kan sees i kroppen på vårfluepupper, noen vanlige steinfluenymfer, og voksne døgnfluer som H. dalecarlica og

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.