Andy Mill kjører tarpon. // Foto: Nicky Mill / Mill House

«Det regner, så det må være tarponsesong»

Mest sannsynlig den aller feteste tarponfilmen fra Florida Keys (som er helt blottet for handling og rød tråd) du ser i år.

Undertegnede er kjent for å klage mye på film som mangler historie og rød tråd, men i noen tilfeller har jeg måttet spise mine egne ord.

Familierituale

Hver eneste mai, når tarpon i Florida Keys er på vandring, så drar Andy Mill og sønnen Nicky Mill til Key West. Der leier de et hus og fisker hver eneste dag i to uker.

Duoen, som til vanlig driver den populære podcasten Mill House, har gjort det samme i 13 år.

– Dette er en periode der vi kun tenker på én ting – nemlig tarpon, forteller Nicky Mill til Oppstrøms.

Tull, fjas og ville klipp av stor fisk

Han legger til at en stor del av opplevelsen er alt det useriøse som skjer under og mellom slagene i løpet av disse ukene. I tillegg til et sinnsykt fiske, er det nettopp det den siste snutten tar for seg.

– Jeg ønsket å lage en kortfilm som ga et enkelt og morsomt innblikk i det vi driver med. Gode vibber, uten at det bar preg av å være sånn pretensiøs «se på meg»-greie, som det er så mye av der ute.

For «82 & Sunny» har verken en historie eller en mening.

– Dette er bare fiskeklipp som kanskje kan bringe fram latter hos seeren, sier Mill.

Så da er vel dette herved et slikt tilfelle, der jeg til tross for å verken ha fisket tarpon eller vært i Florida, kjenner at både smil, fiskesug og lysten på å reise til denne landsdelen blir påfallende.