Foto: Joakim Andreassen

Det perfekte kaffebålet

Vi gir deg tipsene du trenger når du skal lage bål for koking av det sorte gull.

Det å lage kaffe på bål er en kunstform, og som regel ikke noe de som verdsetter friluftsliv tar spesielt lett på. Her finnes det en rekke sterke meninger om hva som er riktig, men i denne saken skal vi derimot ta for oss det som for mange nærmest er en forutsetning for den optimale totalopplevelsen. Nettopp bålet.

Når det kommer til fyring så finnes det like mange metoder som det finnes religioner, minst. Og for mange bålentusiaster er også dette nærmest for religion å regne. Det å lage et godt, sikkert, og ikke minst estetisk riktig bål trenger dog ikke å være være rakettforskning.

Her er våre tips (uten at vi antyder at dette er den eneste riktige metoden):

1. Et godt og frustrasjonsfritt bål starter med god opptenningsved

Vær alltid på utkikk etter opptenningsved. Her er det never og tørrfuru (tyrived) som står høyest i kurs, men alt av knusktørre pinner funker. Samle sammen litt i en sidelomme på turen, så blir bålfyringen...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.