Det gode livet som oppsynskvinne

Månelandskap. Rødvin og kaffe rundt et evigvarende august-bål. Hvis lyse, skandinaviske sommernetter er de fineste sommernettene på kloden, har Kaja da den fineste sommerjobben på kloden?

Etter seks år som Anonym Tørrlagt Laksefisker (ATL) var det på tide å ta grep.

«Heia, eg bære lurt på om dokk treng nå feskeoppsyn i sommer?» spør jeg på sjarmerende lofotdialekt.

I den andre enden av telefonrøret, er daglig leder i Lakselv grunneierforening. Martin Rognli er relativt fersk i jobben og har allerede rukket og stått han av med en 200-års flom i elva, og at på til en aldri så liten korona-krise. Etter en runde med intervjuer, får jeg æren av å kalle meg selv Lakseelvas Lakseoppsyn.

Fiskeutstyret og alt annet man trenger for å overleve blir pakket i oppbevaringsbokser fra Clas Ohlson, i et forsøk på å holde bilen organisert når jeg skal leve et liv som frivillig uteligger i Porsanger. Priscilla, min trofaste japanske spisshund på ti år, blir med som fast følge.

Målene er satt: 

1. få laks. 
2. få laksevenner. 

Månelandskap og sexy sjørøye<...>

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO