Der fær ferga!

Foto: Erik Roan

Sondre Beck Sletten og Erik Roan dro på isfiske med scooter. Underveis skjønte de at de måtte returnere når det ble sommer.

I søken etter nye og spennende områder fant duoen fra det smått legendariske utras.net ut at Finland ligger rett ved norskegrensa – og har uendelig med spennende fiskevann.

– Uheldigvis huser de fleste av vannene uhorvelige mengder med hvitfisk, men i de fjellrike områdene nært grensa finnes det fortsatt edel fisk. Og lake, forteller Beck Sletten.

Han legger til at det originalt var Erlend Welde (også en del av Utras-gjengen) som innførte begrepet om at at ferga fær (red.anm, søring-translation; «der drar fergen»). Men siden vi har hørt rykter om at den en gang så anerkjente fluefiskeprofilen har prioritert ned fiske til fordel for båtliv og aneksbygging, så er det fint at begrepet får leve videre.

To årstider i ett land. To sportsfiskeformer. En nordlending med nesten-søringdialekt og lakeskrekk. Svært treffende navn på rypejegerens arbeidsverktøy. Teltliv. Ufiltrert språk og nord-norske uttrykk. Store røyer. Og ikke minst; bærekraftig hemmelighold av fiskeplassen, i motsetning til enkelte andre trender man ser på film nå til dags.

Denne filmen har alt man kan ønske seg i en film om fluefiske kreditert nordlendinger.