Mann i sitt element. // Foto: Sara Thoresen Støbakk

Den kalde fine tida

Det er vintersport. Ikke foran skjermen. Snake roll i januar er fisking totalt uten håp. Og fylt av en dyp glede.

Her kommer vinteren. Ingrid Olava insisterer. Og hun har snøfillene på sin side. Januarsola har gitt varmegradene overtaket, men så lavt som den står, er det høyst midlertidig. Gullstrupen fra OL-byen har nok rett, så jeg skrur opp bilstereoen enda et par hakk og gauler med. «Endelig fred å få!» Alt ligger til rette for årets første tur til elva. Med fluestang. Uten flue. 

Klumpen

Jeg starta fluefisket tidlig på nitti-tallet. En glad amatør på ørretjakt med alt for grovt utstyr. Opplæringa besto av muntlig overleverte råd fra en onkel som hadde en svoger som hadde fiska litt med flue. Samt et knippe bøker. Det var bare å finne et sted med god baksleng, og tut og kjør. De første årene var det langt flere turer enn fisk på land, men fiskegleden fikk likevel årsregnskapet så vidt i pluss. 

Så fulgte en del år hvor småbarnslivet forsynte se...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.