Vårkveld over leirplass. // Foto: Stian Are Olsen

Den første natta

Våren lukter av jord, kompost og biologisk optimisme og kan by på hårete Sverre M. Fjeldstad-opplevelser.

Gjennom hele april har jeg hatt en økende grad av uro i kroppen. Jeg kan gå glipp av noe. For å bøte på, har jeg regelmessig tatt turen på råtten snø inn mellom granleggene i skogen rundt tidligvannet mitt. Det tar tjue minutter å komme fram, og det er jevnt med høydemeter hele veien. For hver tur er det mindre snø og mer vann i skogen. Små bekker er ikke så uskyldige som de pleier, og breier seg hastig ned bekkefar som er minst ett nummer for små. Ved vannet fungerer en veltet granstamme som benk. Det er fint å følge vårens inngripen i skogen fra et fast sted over litt tid. Isen som løsner fra land, råkene som suger på iskantene og sender dem i retrett.

En morgen ligger omsider vannet foran meg nesten isfritt. Naturen har trukket pusten og tar sats. I løpet av noen få uker skal alle knopper og skudd som ble klargjort før vinteren finne sitt endelige uttrykk. Alt skal skje på en gang, uten hvileskjær. På kalenderen står det 27.april.

Torsdag uka etter er det himmelfart. Onsdag sitter jeg på jobb og ser på blå himmel og...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.