Den evige isen

Foto: Joakim Andreassen

Det er ikke sunn fornuft som drar deg ut tidlig på våren. Det er et sug etter åpent vann som kan vise seg kostbart for et studentbudsjett.

Det er vanskelig å være fluefisker i Trondheim om våren. I realiteten er det vanskelig å være fluefisker i Trondheim uansett årstid, spesielt uten lappen. Det finnes riktignok ting som er vanskeligere enn å være fluefisker i Trondheim, satt i et større perspektiv. Men om våren er det like fullt det vanskeligste aspektet ved mitt liv. 

Vi snakker om tidlig vår. Så tidlig om våren at man ikke vet hvor man står. Så tidlig at det ikke er sunn fornuft som driver meg ut på tur. Kanskje er det ikke mye sunn fornuft til vanlig heller – men tidlig om våren er det null. Det er suget etter åpent vann som driver meg ut. En håpløs idé om at isen har gått. 

Vannet ligger i Estenstadmarka, rett utenfor Trondheim by. Strengt tatt fortsatt i Trondheim. Det ser ikke ut som et godt fluevann. Ikke om jeg ser objektivt på det. Men i hodet har jeg konstruert en ide om at vannet er perfekt. Derfor vil jeg heller ikke si hva det heter. 

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på «Print + digital» eller «Digital».

Akkurat nå får du én gratis prøvemåned på vår digitale tilgang. Men velger du Print + digital, så sender vi deg denne capsen helt gratis.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Gå hit for å se ulike alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.