Artikkelforfatteren beveger seg rolig oppstrøms mens han speider etter fisk. Foto: Joakim Andreassen

Den barmhjertige bekken

En sesong som allerede har nådd toppen. Det er det som venter oss dette året. Ukesvis med høye temperaturer og lite nedbør har lagt et lokk over mange av ørretelvene på New Zealand.

De små elvene er for varme. Fisken står i ro under stokker og steiner og spiser kun på natten. Vi skjønner det allerede første fiskedag, og planen endres før vi i det hele tatt har nådd den siste gode kulpen i den vakre fjellelven. Vi velger å heller dra sørvestover, til et kaldere og våtere klima.

I uke etter uke skal vi være smått nomadiske. Kjøre etter været og legge enorme distanser bak oss på jakt etter perfekte forhold. Dag ut og dag inn i vakre elver som gjennom tusener av år har blitt skapt av flom, tørke, vind og is. 

Fra nord til sør, mellom kolossale fjell og langs frodige åser, føles en fem timers kjøretur som et øyeblikk.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på «Print + digital» eller «Digital».

Akkurat nå får du én gratis prøvemåned på vår digitale tilgang. Men velger du Print + digital, så sender vi deg denne capsen helt gratis.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Gå hit for å se ulike alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.