Del godplassene dine med andre!

…eller ikke.

Fluefiske har alltid vært preget av et hemmelighetskremmeri. Mange verner om sine favorittplasser med deilig villedning, kryptiske beskrivelser og finurlige kodeord.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at mange er villige til å gjøre mye for å finne andre fluefiskeres hemmeligsteder. Historier om både GPS-tracking av bil, stalking, og taktisk spill er noe både undertegnede og bekjente har vært offer for. Enkelte mennesker virker å nærmest være maniske når det gjelder å finne ut hvor andre fisker. Det å gå over fiskelik for å finne ut hvor akkurat DEN ørreten ble fanget er ikke noe nytt.

Lettere å finne hemmeligelva

I dagens samfunn gjør også internett det hele betraktelig mye enklere. Filmer og bilder med karakteristiske kjennemerker kan gjøre hele spillet til en lek for en en kløktig taskenspiller som ikke ønsker å kave mer enn nødvendig når det gjelder å finne sine egne elver og vann.

Ikke for den lettkrenkede

Ben Sittig er en fluefisker fra Colorado som har gjort det til en greie å kødde litt med stereotypier i fluefisket. Under pseudonymet carelessethiopian, poster han bilder og memes på Instagram som tidvis tar trender i sporten særdeles på kornet.

Youtube-kanalen hans har fått det treffende navnet Huge Fly Fisherman, og her publiserer Sittig filmer med samme sarkastiske tone. Han er også å finne på Facebook, og alle plattformene er verdt å følge hvis man tåler ett og annet sleivsprang mot det man selv driver med.

Verdien av å holde ting for seg selv

En av de siste filmene til Sittig handler om nettopp det som går på å dele for mye på internett, og her finnes det mange nyttige tips for oss alle når vi på daglig basis forer sosiale medier med både bilder og film.

Det er jo egentlig ikke så vanskelig å forstå at det kan være klokt å droppe publisering dersom godplassen betyr mer enn likes…

nb_NO