Bucktail, forglem meg ei

Hva er det med hjorterumpa som får enkelte til å juble og andre til å vri seg?

På et tidspunkt «forsvant» bucktailen som hovedvinge på laksefluer. Den er fortsatt hyppig brukt som undervinger, i shrimp- og cascade-mønstre, for ikke å nevne saltvannsfluer, predatorfluer og ørretstreamere. Men som hovedvinger på laksefluer har myke materialer overtatt fullstendig.

Likevel kan det virke som bucktailen har fått en aldri så liten renessanse det siste året.

For alle naturlige materialer er det store kvalitetsforskjeller. Bucktail er intet unntak. Kanskje er det derfor den har fått et noe ufortjent dårlig rykte. Det finnes mye av ymse kvalitet der ute, og det er avgjørende å finne en hale som passer til ditt bruk. For meg er det helt essensielt å kunne ta materialene ut av plasten for deretter velge riktig bit. Det jeg leter etter i en god hale, er fibre som er relativt tynne, at de har litt krusing (men ikke for mye), og at det er noenlunde lik lenge på fibrene. Støtt derfor din lokale fiskesjappe og let deg frem til biter som har den kvaliteten du er på jakt etter.


FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.