Svein og bøkene. // Foto: Joakim Andreassen

Boken alle fluefiskere burde lese

Svein Røbergshagen gir deg forklaringen på hvorfor dette er en "must-read".

Jeg møtte Thomas McGuane for første gang på vei til Smithers i British Colombia. Vi skulle begge fiske steelhead og det var vanskelig å forestille seg at denne mannen hadde levd som Kongen av Key West, et Hemingwaysk liv bestående fisking og skriving, iblandet store mengder kvinner, børst, dop og rock and roll.

En moderne cowboy

I småflyet som brakte oss til steelhead-fiskerens mekka, virket han å være en litt reservert og observerende mann. Jeg opplevde ham som en moderne cowboy i Patagonia-klær, helt uten store fakter og veldig fokusert på fisket som lå foran oss.

Det meste så ut til å foregå på innsiden. Kanskje er ikke det så overraskende for en mann som har vokst seg ut av turbulente år, blitt en rancher i Montana og som i amerikansk offentlighet har blitt kjent for sin virtuose skrivekunst.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.