Emilie Björkman. // Foto: Ted Logart

Björkman med knallsterkt comeback preget av kjærligheten til laks

Elven i hjemlige trakter blir det viktigste man sender videre til neste generasjon. I alle fall i følge en rykende fersk dokumentar produsert av den kjente svenske profilen.

Det kan aldri bli for mye dokumentarfilm om lakseforvaltning, og den ikke ukjente Emilie Björkman er nå høyaktuell med Home Rivers Recycled. En nydelig film som setter søkelys på den baltiske laksen, og parrer det med kjærligheten til både laksefiske, hjemtrakter, generasjoner og livet generelt.

Vi tok oss en prat med den ferske produsenten.

En kreativ pause kreditert...livet

Björkman ble kjent som «dalkullansfiske» på Instagram for over et tiår siden. Og man kan kanskje si at hun var en av de aller første fluefiskekvinnene i Skandinavia med en tydelig synlighet i det sosiale mediebildet.

Sammen med samboer og kjæreste, Stefan Ågren (eks-Frontside Fly og makker av Rolf Nylinder), ble duoen en slags mal på ung fiskeglede med en sterk visuell forankring.

Så skjedde livet. To barn kom til verden. Hund. Hus på landet. Og en mer seriøs tilnærming i form av <...>

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.